In de komende jaren is het mogelijk dat 2020 wordt gezien als een keerpunt voor cryptocurrencies. Toen Black Thursday in maart toesloeg, veegde het binnen enkele uren miljarden van de markten weg. Iedereen zou hebben kunnen denken dat herstel jaren zou duren.

Maar tegen december was Bitcoin (BTC) heeft vervolgens een nieuw record bereikt, de weerstand van $ 20.000 verbroken en bijna $ 24.000 bereikt. Dit kwam aan het einde van het eerste jaar in de geschiedenis van Bitcoin, waar het werd getest tegen de achtergrond van een wereldwijde recessie.

In 2020 zijn er inderdaad ook actieve adressen geweest nadering Niveaus van 2017, volgens gegevens van Glassnode. Dus, hoewel speculatie wijst op institutionele beleggers als de reden voor het snelle herstel van Bitcoin, suggereren de gegevens dat de algemene acceptatie toeneemt.

Dit leidt tot de vraag: welke bedrijven, overheden en andere entiteiten hebben de grootste bijdrage geleverd aan de acceptatie van cryptocurrency in 2020? In willekeurige volgorde, hier zijn de topkeuzes van Cointelegraph:

PayPal

Toen eind oktober aan het licht kwam dat de betalingsindustrie kolos was van plan om cryptocurrencies te integreren in zijn platform, de markten reageerde met enthousiasme. PayPal’s nieuws bevestigde wat velen al een tijdje vermoedden, maar de aankondiging kwam met een verrassende kers op de taart: PayPal kondigde ook aan dat gebruikers vanaf januari cryptocurrency zouden kunnen uitgeven bij een van de 26 miljoen verkopers.

Het is niet alleen Bitcoin die heeft geprofiteerd van het nieuws, dat ook een positieve versterkingscyclus voor de aandelen van PayPal lijkt te creëren. Aandelen in het bedrijf zijn gestegen met 17% gedurende de maanden sinds de aankondiging. Hoewel gebruikers in de Verenigde Staten al van de service kunnen profiteren, lanceert PayPal cryptohandel voor al zijn 300 miljoen wereldwijde gebruikers. vanaf volgend jaar.

Het kantoor van de controleur van de munteenheid

De relatie tussen cryptocurrencies en Amerikaanse toezichthouders is al lang gespannen. In juli namen de zaken echter een plotselinge ommekeer toen het Bureau van de Comptroller of the Currency heeft een memo uitgegeven het geven van groen licht voor banken om cryptocurrency-bewaardiensten aan te bieden.

De stap heeft betrekking op alle nationale banken en federale spaarverenigingen, waardoor een belangrijke regelgevende hindernis voor de acceptatie van cryptocurrency in het land effectief wordt weggenomen. Dit is niet alleen een cruciale ontwikkeling voor winkeliers van cryptocurrency, maar ook maakt de weg vrij voor institutionele adoptie. Bovendien hebben banken niet langer een reden om diensten aan legitieme cryptocurrency-serviceproviders te weigeren, ervan uitgaande dat ze bereid zijn te voldoen aan de algemene Know Your Customer-normen.

Praktisch gezien zal het enige tijd duren voordat banken het nodige beveiligingsbeleid en de nodige infrastructuur hebben geïnstalleerd voor het omgaan met digitale activa. Desalniettemin zijn de acties van de OCC een aanzienlijke sprong in het bevorderen van crypto-acceptatie in de Verenigde Staten.

Dow Jones S&P 500

Misschien als een direct gevolg van de acties van de OCC, en ongetwijfeld gerelateerd aan de aanhoudende bullmarkt, kwam in december naar voren dat Wall Street was officieel ingaan op digitale activa. S&P Dow Jones Indices heeft een aankondiging uitgebracht waarin wordt bevestigd dat het vanaf 2021 cryptocurrency-indices zal introduceren. Het nieuws komt dankzij een samenwerking met Lukka, een in de VS gevestigde blockchain-gegevensprovider.

Het is nog niet duidelijk welke activa precies in de indices zullen worden opgenomen. Met 550 cryptocurrencies in omvang lijkt het echter een goede gok dat de overgrote meerderheid van de toptokens zal worden opgenomen. De verhuizing zou kunnen helpen om verdere institutionele acceptatie van cryptocurrency aan te moedigen, aangezien meer reguliere marktinfrastructuur digitale activa toegankelijker maakt voor Wall Street-investeerders.

Mike Novogratz

De CEO van Galaxy Digital heeft misschien meer dan enig ander individu gedaan om de acceptatie van Bitcoin dit jaar te bepleiten. Na de verdiensten van zijn firma vertoonde een stijging van 75% op jaarbasis, ging hij op de plaat om zijn overtuiging te verklaren Bitcoin zou $ 65.000 gaan halen nadat het zijn hoogste punt ooit heeft overschreden.

Een paar dagen later was hij terug om iedereen aan te bevelen 3% van hun nettowaarde in de activa en vasthouden tot 2025. Begin december verhoogde hij de inzet weer, investeerders aanmoedigen om 5% van hun portefeuille in crypto te stoppen.

Om aan te tonen dat hij bereid is zijn geld te stoppen waar zijn mond is, vertelde hij CNN ook dat hij 50% van zijn eigen nettowaarde in digitale activa heeft. Ongeveer een week later schoot Bitcoin door zijn vorige record.

Dave Portnoy

De oprichter van Barstool Sports heeft het grootste deel van 2020 een on-again-off-again relatie gehad met cryptocurrencies. In augustus gaf Dave Portnoy, ook bekend als ‘Davey Day Trader’, nodigde de broers Winklevoss bij hem thuis uit om hem over Bitcoin te leren. Daarna, hij begon alt-munten te shillen, waardoor sommige leden van crypto Twitter hem begonnen uit te roepen vanwege zijn gebrek aan ervaring. Een dag later beweerde hij onderweg te zijn naar een cryptomiljonair worden.

Nadat hij de digitale activa volledig had verlaten, kwam de grillige ondernemer twee weken later terug naar Bitcoin, deze keer verklaren dat “mijn hart crypto is.”

Of je nu lachte of met je ogen rolde, de capriolen van Portnoy hebben ongetwijfeld geholpen om de aandacht te vestigen op cryptocurrencies. Daarom levert zijn invloed op adoptie hem een ​​plaats op deze lijst op.

Het Hooggerechtshof van India

In 2018 heeft de Reserve Bank of India een doodsteek toegebracht aan cryptocurrency-bedrijven die actief zijn in ‘s werelds op een na meest bevolkte land. Als gevolg van maatregelen van de overheid om lokale banken te stoppen die met cryptobedrijven werken, konden Indiase burgers niet langer cryptocurrencies verhandelen op beurzen, waardoor ze werden gedwongen tot peer-to-peer-netwerken en, in het geval van degenen die vanaf fiat willen handelen, naar de zwarte markt.

In maart van dit jaar kwam het Hooggerechtshof van India heeft een mijlpaal uitgegeven uitspraak die het besluit vernietigt en het ‘ongrondwettig’ acht. De verhuizing heeft cryptocurrencies effectief teruggebracht tot 1,3 miljard mensen.

Hoewel er enkele zijn geweest voorzichtig gerommel dat er misschien een nieuwe ommekeer komt, heeft de uitspraak van de SCI de Indiase cryptoscene een flinke boost gegeven. In juni was een golf van nieuwe uitwisselingen was gelanceerd in het land en stelde cryptocurrency-services open voor miljoenen nieuwe gebruikers.

JPMorgan

Het was helemaal terug in februari 2019 toen de bankgigant JPMorgan bekend gemaakt het was van plan om zijn eigen cryptocurrency te lanceren om de afwikkeling binnen zijn netwerk te versnellen. In oktober van dit jaar De JPM-munt werd eindelijk vrijgegeven, in feite een eenvoudige door dollar gesteunde stablecoin. Gezien de omvang van het wereldwijde bereik van JPMorgan, wordt geschat dat de munt de wereldwijde financiële sector honderden miljoenen dollars aan perifere kosten zal besparen.

Verwant: Het debuut van JPM Coin markeert de start van de waardegedreven acceptatiecyclus van blockchain

Het is onwaarschijnlijk dat de verhuizing enige impact heeft op de cryptomarkten in het algemeen, simpelweg omdat JPM Coin alleen mag worden gebruikt binnen het gesloten netwerk van JPMorgan. De bank verwerkt naar verluidt echter elke dag transacties ter waarde van ongeveer $ 6 biljoen in meer dan 100 landen. Daarom zou het gemakkelijk een van ‘s werelds meest gebruikte cryptocurrencies kunnen worden op basis van transactievolume. Half december heeft Goldman Sachs aangemeld om JPM Coin te gebruiken voor zijn repotransacties.

Uniswap

Decentralized Finance heeft in het algemeen een fantastisch jaar achter de rug, maar het is redelijk om te zeggen dat de release van Uniswap V2 in mei heeft van 2020 een mijlpaaljaar gemaakt in termen van gedecentraliseerde adoptie van uitwisselingen. In augustus had de uitwisseling overtrof het handelsvolume van Coinbase Pro, en tegen december had het bereikt meer dan $ 50 miljard aan levensvolume.

Bovendien werd Uniswap onbedoeld het slachtoffer van zijn eigen succes toen SushiSwap in augustus werd gelanceerd. De nieuwe uitwisseling ontstond als een kloon van de Uniswap-code, maar met een eigen token op de achtergrond. Bekend als een “vampieraanval”, leek de actie een bedreiging te vormen voor de dominantie van Uniswap door liquiditeit uit de beurs te halen. Erger nog, de zet van SushiSwap leidde tot een reeks vergelijkbare copycat-uitwisselingen, met verschillende huis opzetten op Binance’s onlangs gelanceerde Smart Chain.

Verwant: Uniswap vecht terug terwijl concurrenten waarde uit de DEX halen

Uniswap lachte er echter voor het laatst bij lanceerde zijn eigen token in september, door UNI te verdelen onder iedereen die ooit liquiditeit had bijgedragen aan het platform. De verhuizing hielp Uniswap win de liquiditeitsoorlogen, en het blijft overtreffen zijn rivalen vandaag.

Spencer Dinwiddie

Het was in september 2019 dat er voor het eerst berichten verschenen over NBA-speler Spencer Dinwiddie van plan symboliseert zijn contractverlenging ter waarde van $ 34 miljoen. Zijn plan was om digitale tokens te verkopen die aan het contract waren gekoppeld, waar investeerders hoofdsom en rente konden ontvangen.

Het is redelijk om te zeggen dat Dinwiddie’s weg naar een symbolische contractverkoop verre van soepel verliep. Na het komen tegen tegenstand van de NBA zelf, Dinwiddie ging door en lanceerde een Gofundme -campagne in mei, in een poging bijna $ 25 miljoen aan BTC op te halen als een manier om deelnemende fans te laten beslissen over het lot van zijn volgende teambeweging. Hij sloot de campagne nadat hij slechts $ 1.160 had opgehaald, die hij aan een goed doel schonk. Hij slaagde er later in om te verkopen 10% van de symbolische aandelen van zijn NBA-contract aan acht investeerders.

Desalniettemin is het redelijk om te zeggen dat Dinwiddie’s ondersteuning van cryptocurrency heeft geholpen om het onder de aandacht te brengen. Bleker Rapport belde hem de “bitcoin savant van de NBA.”

GoodDollar

GoodDollar, gelanceerd door eToro in september, is een sociaal impactproject gericht op het leveren van een digitaal universeel basisinkomen op schaal. GoodDollar muntt zijn tokens, genaamd G $, op basis van de opbrengsten die worden gegenereerd door een mandje met cryptocurrency-reserves in DeFi-protocollen te investeren. Het verdeelt ze vervolgens als een dagelijks basisinkomen.

Sinds de lancering van het platform in september beweert het bedrijf zich te hebben aangemeld meer dan 40.000 mensen uit 180 landen, en zei dat het meer dan 14 miljoen G $-tokens had verdeeld. Gebruikers kunnen hun tokens nog niet voor fiat wijzigen, maar ze kunnen ze gebruiken om online diensten aan te schaffen via de Facebook GoodDollar-marktplaats, die momenteel bijna 16.000 leden heeft.

Het idee van een universeel basisinkomen had al brede steun, onder meer van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Andrew Yang. De pandemie van het coronavirus heeft echter neergeslagen verdere steun voor het idee, aangezien zoveel mensen nog steeds worden getroffen door de economische gevolgen. Daarom is GoodDollar een intrigerend experiment om een ​​duurzame financieringsbron voor een ubi te genereren.

COVID-19

Blijf hier bij ons – dit laatste bericht is controversieel. Maar het kan niet worden genegeerd dat de grootste Bitcoin-bullrun in de geschiedenis is gekomen in een tijd waarin de wereld de verwoestende pandemie van het coronavirus bestrijdt. In november benadrukte CoinTelegraph al dat de economische gevolgen van het virus waren bijgedragen aan veranderende percepties over Bitcoin en digitaal geld.

Zelfs daarvoor werd duidelijk dat de pandemie er was digitale innovatie versnellen dankzij thuisblijvende bestellingen en verschuivingen opsporen die volgden op eerdere historische ziekte-uitbraken. Het was tenslotte Ben Franklin die voor het eerst opmerkte dat “uit tegenspoed kansen voortkomen.”

De opkomst van DeFi en de epische crypto-bull run van 2020 onderstrepen het ware potentieel van cryptocurrencies om rijkdom te herverdelen en nieuwe wegen van waarde te genereren. Daarom, als het mogelijk is om iets positiefs weg te nemen van de catastrofale gezondheidscrisis van 2020, zal het niet voor niets zijn geweest.

Op een positievere manier, puur bekeken door de lens van de acceptatie van cryptocurrency, was 2020 een buitengewoon veelbelovend jaar. Bovendien zijn er alle tekenen dat 2021 de gebeurtenissen van 2018 niet zal herhalen na de laatste epische bull run. Met dat in gedachten, kijken we uit naar meer goed nieuws uit de crypto-ruimte in het komende jaar. Proost, en blijf veilig.