Komt elke zondag, Hodler’s Digest helpt u bij het volgen van elk belangrijk nieuwsverhaal dat deze week is gebeurd. De beste (en slechtste) quotes, adoptie- en reguleringshoogtepunten, toonaangevende munten, voorspellingen en nog veel meer – een week op CoinTelegraph in één link.

Topverhalen deze week

Bulls blijven rennen terwijl Bitcoin een nieuw hoogtepunt in 2020 noteert op $ 15.950

Het is weer een buitengewone week geweest op de cryptomarkten. In de loop van donderdag steeg BTC met meer dan 10%. Evenals doorbreken $ 15.000 voor het eerst sinds januari 2018 ging ‘s werelds grootste cryptocurrency naar de top van $ 15.950.

Om te begrijpen hoe belangrijk dit is, laten gegevens van Messari zien dat BTC alleen boven deze prijs zit 0,4% van zijn bestaan. Een zeldzame gebeurtenis inderdaad.

“Mensen zullen nooit meer zeggen dat Bitcoin dood is”, merkte Barry Silbert, CEO van Grayscale, goedkeurend op.

Cointelegraph-analist Michaël van de Poppe zei dat Bitcoin dat wel was bijna de laatste hindernis voordat een nieuw record kan worden bereikt, met een laatste weerstandszone ertussen $ 15.800 en $ 16.800 staat in de weg.

Hij waarschuwde echter: “De kans op een doorbraak in één keer is niet groot, aangezien de prijs van Bitcoin de afgelopen weken al met meer dan 50% is gestegen.”

Niet alle analisten zijn het daarmee eens. Sommigen geloven dat BTC’s oogverblindende rally mag niet stoppen Bij $ 16.000, waarbij het aantal Bitcoin dat op beurzen wordt gehouden, blijft dalen.

Parabolische voorspellingen

Drie manieren waarop de prijs en aandelen van Bitcoin kunnen reageren op een Biden-presidentschap

Bitcoin heeft de reputatie opgebouwd een “veilige haven” te zijn, wat betekent dat beleggers er in tijden van onzekerheid naartoe gaan.

We zagen deze week onzekerheid bij de bucketload. BTC apprecieerde gestaag toen de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen woensdag niet duidelijk was en omdat de stembiljetten werden geteld. Donald Trump beweerde ook, zonder bewijs, dat veel stemmen frauduleus waren.

Maar kijk wat er zaterdag gebeurde toen grote nieuwsuitzendingen officieel voorspelden dat Joe Biden de volgende president van de Verenigde Staten zou worden. Bitcoin daalde in de uren die volgden met 5,67%. En toen stuiterde het weer terug in minder dan 24 uur.

Betekent dit dat de cryptomarkten bang zijn voor een Biden-presidentschap? Ben je dol op het idee? Weet je niet wat je ervan moet denken? Of zien we gewoon warmte de markt verlaten nu de resultaten duidelijker zijn? En wat biedt de toekomst voor BTC?

Welnu, de verkiezing van Biden verlicht het vooruitzicht van een stimuleringspakket tegen het einde van het jaar – en dit zou een positief effect kunnen hebben op Bitcoin, waardoor de belangstelling van beleggers voor risicovolle activa wordt vergroot. Analisten verwachten ook dat de Amerikaanse aandelenmarkt zich herstelt nu de resultaten zijn bevestigd.

Er is nog iets dat we niet weten: de mening van de verkozen president over Bitcoin. “Voorlopig is het probleem niet groot genoeg om zijn aandacht te trekken,” Jake Chervinsky van Compound Finance zei.

Bitcoin met $ 15.000 is nu groter dan PayPal, Coca-Cola, Netflix en Disney

Begin september lijkt nu een heel leven geleden, nietwaar? Destijds schommelde Bitcoin rond de $ 10.000, met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 190 miljard.

Snel vooruitspoelen naar nu, en BTC lijkt steun te hebben gevonden bij $ 15.000. Dit heeft er ook toe bijgedragen dat de marktkapitalisatie van Bitcoin is gestegen 50% naar $ 280 miljard – en het betekent dat ‘s werelds grootste cryptocurrency nu waardevoller is dan de meeste grote bedrijven.

Gegevens suggereren dat, als de waardering van BTC wordt vergeleken met beursgenoteerde bedrijven in de VS, deze de 18e grootste zou zijn. Dit doet mensen als Verizon, PayPal, Disney, Netflix en Bank of America in de schaduw.

Bitcoin zou nu zijn zinnen kunnen zetten op het inhalen van Home Depot, dat op de 17e plaats staat met een marktkapitalisatie van $ 306 miljard. Als BTC verder stijgt en de 16e plaats pakt, zou het ook Mastercard degraderen – een krachtig signaal sturen over waar de toekomst van geld ligt.

Dat gezegd hebbende, heeft BTC nog een lange weg te gaan voordat het de marktkapitalisatie van Apple van $ 2 biljoen kan inhalen, waardoor het het meest waardevolle bedrijf ter wereld is. Om Bitcoin dit te laten verduisteren, moeten we een prijs per munt van $ 120.000 zien.

De DeFi-index van Binance crasht met 60% omdat Bitcoin altcoins overschaduwt

Bitcoin’s tijd in de schijnwerpers was slecht nieuws voor altcoins … en het lijkt ook de glans van DeFi te hebben weggenomen.

De DeFi Composite Index van Binance handelt nu onder de $ 400 – een daling van 60% ten opzichte van de hoogste punten ooit. Om het nog erger te maken, hebben de meeste DeFi-tokens sinds begin september 70% -90% van hun winst gewist.

De exchange zei ook dat het een “teleurstellende maand” is geweest voor large-cap crypto’s zoals ETH, XRP, BCH en LTC, die allemaal slechts in oktober “bescheiden winsten” behaalden.

Dat gezegd hebbende, het is niet allemaal kommer en kwel voor DeFi. Hoewel de waarde van governance-tokens een pak slaag heeft gekregen (misschien niet verrassend gezien het feit dat sommige van hen, zoals YFI, zijn ontworpen om waardeloos te zijn), is de totale waarde die in protocollen is vergrendeld niet gecrasht. Het staat momenteel op $ 12,16 miljard – niet ver van de recordhoogtes van eind oktober.

“Extreme Hebzucht” en FOMO grijpen aan terwijl BTC $ 16.000 duwt

De sterke stijging van Bitcoin zou traders kunnen verleiden om wat winst te maken, en dit alles zou kunnen resulteren in een terugval.

Maar het grotere gevaar is dit: met de Bitcoin-prijzen die hun hoogste niveaus in 33 maanden hebben bereikt, beginnen we hebzucht opnieuw in de cryptomarkt te zien sijpelen.

De nieuwste Fear and Greed Index-beoordeling knippert een score van 82, waardoor het stevig in de categorie “Extreme Hebzucht” valt. Eerder deze week sloeg de score toe 90. De laatste keer dat het zo hoog was, was afgelopen juni, toen het bereikte 92 terwijl BTC doorging naar 2019-hoogtepunten van $ 14.000.

Zoals miljardair en voormalig hedgefondsbeheerder Mike Novogratz opmerkte: “Het moeilijkste wat je kunt doen in een bullmarkt, is zitten. Mijn vriend Paul Jones noemt het de ‘pijn van de winst’. Dit is een $ BTC-bullmarkt. Het is jouw taak om op je handen te gaan zitten en je telefoon op slot te doen. “

Winnaars en verliezers

Winnaars en verliezers week van 11/8

Aan het einde van de week staat Bitcoin op $ 15.336,80, Ether bij $ 452,55 en XRP op $ 0,25. De totale marktkapitalisatie is op $ 443.512.630.806.

Tot de 100 grootste cryptocurrencies behoren de top drie altcoin-gainers van de week Aave (76,51%), HedgeTrade (56,00%) en Synthetix (49,09). De top drie altcoin verliezers van de week zijn ABBC Coin (-16,15%), CyberVein (-13,61%) en Munt van Crypto.com (-13,13%).

Lees voor meer informatie over cryptoprijzen Marktanalyse van CoinTelegraph.

Meest memorabele citaten

“Alle ogen zijn misschien gericht op Bitcoin en de stijging tot voorbij het niveau van $ 15.000. De recente ontwikkelingsupdate met betrekking tot Ethereum kan er echter toe leiden dat een deel van het kapitaal terugkeert naar Ethereum en zijn bredere ecosysteem. “

Denis Vinokourov, Bequant hoofd onderzoek

“Regelgeving zal zeker een aandachtsgebied worden in de crypto-ruimte die volgend jaar ingaat. Het is slechts een kwestie van tijd voordat steeds meer rechtsgebieden zich aan de regelgeving houden. “

Sasha Ivanov, CEO van Waves

Dan Tapeiro over de Sweet Spot

“Al met al is het sentiment op dit moment erg bullish, met de prijs op meerjarige hoogtepunten en slechts één belangrijk weerstandsniveau dat overblijft op $ 16.000 voordat een nieuw record aller tijden in het spel komt.”

Michaël van de Poppe, Cointelegraph-analist

‘Bedankt dat u vandaag met ons bent gevlogen, dames en heren. Aan de linkerkant zie je dat we net $ 15K #Bitcoin gepasseerd zijn en aan de rechterkant zie je $ 16K bitcoin. Zorg ervoor dat u uw veiligheidsgordels vastmaakt als we naar de maan beginnen te stijgen. “

Cameron Winklevoss, Medeoprichter van Gemini

“Stijgende prijzen tijdens een opwaartse trend terwijl de open rente ook stijgt, kan betekenen dat er nieuw geld op de markt komt.”

Messari

Voorspelling van de week

Bitcoin ziet een record van 100 dagen boven de $ 10.000, terwijl een analist naar “parabolisch” 2021 kijkt

Alsof al deze opwinding niet genoeg was, heeft Bitcoin ook officieel een nieuw record gebroken na het handelen hierboven $ 10.000 gedurende 100 opeenvolgende dagen.

Nu gelooft een bekende analist dat BTC in 2021 “parabolisch” zou kunnen worden als het zijn gedrag volgt na eerdere halveringen.

Mike McGlone, senior commodity-strateeg van Bloomberg Intelligence, zegt dat het een kwestie van vraag en aanbod is. Het aantal nieuwe Bitcoin dat wordt gedolven, is in mei opnieuw gedaald, maar de belangstelling voor de crypto onder institutionele beleggers stijgt.

“Nieuwe hoogtepunten zijn een volgende potentiële iteratie en kunnen slechts een kwestie van tijd zijn, tenzij iets wat we niet voorzien de trend van grotere acceptatie en vraag versus beperkt aanbod versnelt”, voorspelde hij.

FUD van de week

“Ik heb mijn leven vernietigd” – Uniswap-handelaar geeft $ 9.500 aan kosten uit aan $ 120 transacties

Even weg van Bitcoin, laten we eens kijken naar enkele FUD-verhalen. En we beginnen met een onhandige handelaar die zegt dat ze hun leven hebben “vernietigd” nadat ze per ongeluk hebben betaald $ 9.500 in vergoedingen voor een $ 120 transactie op Uniswap. Oeps.

Op Reddit onthulde “ProudBitcoiner” dat ze per ongeluk in de war waren 23.5172 ETH in vergoedingen nadat de invoervakken Gaslimiet en Gasprijs in de MetaMask-portemonnee zijn verward.

Uniswap is een niet-bewaarplichtige uitwisseling voor ERC-20-tokens, wat betekent dat transacties rechtstreeks vanuit de portemonnee van een gebruiker worden uitgevoerd, waardoor ze handmatig de gasprijzen kunnen instellen die ze bereid zijn te betalen voor een transactie.

Andere Reddit-gebruikers roepen MetaMask nu op om voorzorgsmaatregelen in te voeren die gebruikers zouden dwingen een transactie te bevestigen wanneer de ingevoerde gasprijs aanzienlijk hoger is dan de geschatte prijs die door de portemonnee wordt berekend.

Geen verrassingen van Binance

De trustee van QuadrigaCX heeft slechts $ 30 miljoen om claims ter waarde van $ 171 miljoen te betalen

Ernst & Young heeft ontvangen $ 171 miljoen aan claims van klanten die hun geld verloren toen de gedoemde crypto-exchange QuadrigaCX instortte. Er is slechts één probleem: de trustee heeft slechts $ 29,8 miljoen aan middelen om te verdelen.

Meer dan 17.000 gebruikers hebben claims ingediend – met $ 90,2 miljoen in Canadese dollars, 24.427 BTC, 65.457 ETH en 87.031 LTC onder de activa die ontbreken.

Gerald Cotten, de oprichter van QuadrigaCX, stierf in India aan complicaties die verband hielden met de ziekte van Crohn. Hij was de enige persoon die sleutels had tot de portemonnee van de beurs – en de afgelopen maanden is er gespeculeerd dat hij misschien helemaal niet dood is.

Ernst & Young merkte ook op dat Cotten handelde met geld van klanten, wat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de discrepantie tussen activa en passiva.

$ 1 miljard uit Silk Road-portemonnee wordt voor het eerst sinds 2015 verplaatst

Een anonieme crypto-gebruiker is zojuist verhuisd 69.370 BTC vanaf een adres dat verband houdt met de Darknet-markt van Silk Road.

Volgens CipherTrace vond de overdracht plaats in twee transacties. De crypto-gebruiker stuurde eerst 1 BTC, waarschijnlijk als een testtransactie, voordat het grootste deel van de munten werd verplaatst.

Het blockchain-inlichtingenbedrijf speculeerde dat de anonieme gebruiker de transacties had uitgevoerd “om op de hoogte te blijven van het Bitcoin-netwerk” door te schakelen tussen adresformaten.

Het is mogelijk dat hackers verantwoordelijk waren voor het verplaatsen van het geld.

Beste Cointelegraph-functies

Bitcoin-prijs nadert $ 16.000, maar het is Ethereum dat in november kan schitteren

Na de sterke uitbraak van Bitcoin boven de $ 15.000, kijken analisten naar Ether terwijl het marktsentiment rond Ethereum sterker wordt.

Coinbase, Gemini en anderen bundelen hun krachten om mensenhandel te bestrijden

Toonaangevende beurzen sporen verdachte cryptotransacties op om mensenhandel te bestrijden.

De cryptocurrency-sector loopt over van dode projecten

Blockchain-technologie is slechts een tool die een probleem oplost, het kan niet het doel zijn van het hele project.Source link